Omtale

  
 
 
 
 
 
 Future Conditional, Notes for tomorrow
 

 TV Midt-Vest"Den pæne pige" 06.04-2016

 

101 Kunstnere 2015

 
Myter om menneskets vilkår
Konrad Guldberg, Kunstavisen 5/97 her>>
 
 Fortryllende
Torben Tangsig Thyweb 20. juli 2010
 
 
Portrætartikel
 
 *****
 

...blandt de gode, fabulerende kunstnere er Dorthe Kærgaard med f.eks. en mystisk fortælling om nøgne, smældfede kvinder, der fanger fisk, hængende i snore fra himlen.”

(Jørgen Hansen, Jyllands Posten 28.6.1994)

*****

...den pudsige Dorthe Kærgaard...

(Ulf Gudmundsen, Jydskevestkysten, 25.6.1994)

*****

 

Dorthe Kærgaard fra det nørrejyske fortæller om menneskets fortumlede søgen i en alt for overvældende verden under en endnu mere overvældende himmel. Et stærkt eksistielt engagement i en nordenfjords kulisse af himmel og hav.”

(Holbæk Amts Venstreblad, 17.6.1994)

*****

Billedet Scenario -det værst tænkelige – hvori hun i kolde farver og med et nærmest gennemsigtigt skær over billedet formidler den skæbne, som alle de utallige uskyldige ofre altid risikerer at lide under en væbnet konflikt. Konkret tager billedet sit udgangspunkt i beretningerne fra den russiske hærs første invasion i Tjetjenien i 1996, men i al sin gru er det lykkedes for hende at formidle en stemning og et grundvilkår i tilværelsen, som efterlader beskueren med en følelse af slående identifikation med figurernes helt håndgribelige udstråling af magtesløshed samt dyb og lammende angst – akkurat som hun i de fleste andre af billederne på udstillingen får varmen og håbet frem i både farver og former.

(fs, Dagbladet Holstebro-Struer, 21.10.1999)

*****

Hvad der bundfælder sig hos den enkelte, afhænger af øjnene der ser. Mine faldt omgående på og begejstredes strax af Dorthe Kærgaards tre små muntre malerier i kønne dæmpede farver. Kunstneren har en forkærlighed for velformede – og vægtige – damer, for heste og fugle, disse tre elementer forenes i et frugtbart møde i de pågældende tre malerier. Mødet foregår i et græskinspireret univers, hvor motiverne er omrammet af gyldne, brune og beige farver.

(Holstebro Posten, 18.10.2000)

*****

 

En gylden drømmeverden – Dorthe Kærgaards flotte og indholdsrige billeder tager tid. Det vil være klogt at have mere end bare en smule tid til rådighed, hvis man vil besøge maleren Dorthe Kærgaards billedunivers.... Hendes billeder er nemlig ikke sådan lige til at gennemskue...(her) optræder nøgne menneskefigurer, slanger, heste og andre dyr sammen med antikke skulpturer i mærkværdige og indimellem foruroligende situationer... Det tager tid at aflæse et sådant maleri. I grunden bliver man aldrig færdig. Det er som burrer, det hænger fast, det er svært at børste af... Dorthe Kærgaards drømmeverden (er) en udfordring og en stor oplevelse.”

(Vibeke Skov, Randers Amtsavis, 28.11.2000)

 

*****
    
Dorthe Kærgaard | Grøndalvej 14, Nr. Hvidbjerg, 7790 Thyholm  | Tlf.: +45 97871658 | dorthekaergaard@outlook.dk